Press releases

Artiștii de la Oratorium, încîntați de experiența clujeană

Data comunicatului: 22.07.2009 21:16:00
MIERCURI, 22 IULIE 2009 21:16 – FLORENTINA TATAR

Luni, 20 iulie au inceput la Cluj pregatirile concertului "Oratorium", dupa "Creatiunea" de Haydn. Evenimentul va reuni miine, de la ora 18.30, nu mai putin de 100 de artisti in recital la Biserica Reformata de pe strada Mihail Kogalniceanu. Mari muzicieni ai lumii, precum Delta David Gier, dirijor al Filarmonicii din New York, Ellen Rose, prim-violista la Dallas Symphony, violonistul David Danel (Filarmonica din Praga), Irena Rieband de la Orchestra Filarmonica din Sudecka (Polonia) si elvetianul Cristof Metz (contrabas) au sustinut timp de citeva zile cursuri de maiestrie pentru colegii lor mai tineri, romani si straini.

"Este un exemplu minunat pentru ceea ce ar putea fi o orchestra profesionista unde exista unitate profesionala, fara invidie sau alte probleme, cu dragoste fata de credinta si de muzica", a declarat Ellen Rose.

Dirijorul Delta David Gier a trait in Romania 2 ani, a luat parte la o mineriada si s-a aratat surprins de schimbarile din Romania.

"In acest context, reunirea atitor forte pentru acest concert scoate la iveala tocmai caracterul sacru al lucrarii", a apreciat artistul. Clujul i-a fermecat pe muzicieni cu splendorile si linistea sa, dar si cu promptitudinea lui "Pavel lutierul", care i-a reparat unuia dintre ei instrumentul, desi era seara. Biletele la concert costa 20 de lei si se gasesc la Casa de Cultura a Studentilor sau la fata locului, inaintea evenimentului.

– sursa, MonitorulCj.ro
Keywords: artisti, oratorium, cluj, creatiunea, haydn
Add your own comment
Your name:
E-mail (won't be published):