Press releases

Concert special în Biserica Reformată din Cluj

Data comunicatului: 24.07.2009 00:00:00
» "Creatiunea", de J.F. Haydn, un regal de maiestrie, va fi interpretata la Cluj.
» Dupa 20 de ani, Delta David Gier dirijeaza din nou in Romania.

Artisti de talie internationala au inclus Clujul in circuitul international omagial Haydn. La 200 de ani de la moartea artistului, Romania va gazdui doua concerte, unul la Cluj si altul la Brasov, unde exista biserici cu acustica buna. Concertul extraordinar are loc la finalul unui curs de maiestrie pentru cor si orchestra inceput in 20 iulie la Cluj-Napoca, parte a proiectului Oratorium. Concertul reuneste 45 de instrumente si 44 de voci de cor.

"Am realizat evenimentul cu bani putini si asta datorita oamenilor cu suflet mare. Suntem cazati la familii din bisericile in care au loc concertele. Surpriza a fost cand am aflat ca dirijorul, Delta David Gier (New York Philharmonic's Young People's Concerts, Phoenix Symphony), a studiat in anii 1989-1990 la Bucuresti, iar primul lui concert a fost la Sibiu. Asadar, s-a intors cu drag. Biletul sau a fost asigurat de o organizatie din SUA" a declarat Susan Strohschein.

Dintre artistii invitati fac parte: Ellen Rose (prim-violista la Dallas Symphony),maestrul de cor Kenneth Tucker, David Danel (vioara, Praga), Irena Rieband (corn, Polonia) si Cristof Metz (contrabas, Elvetia).

Primul concert are loc vineri, in Cluj, la Biserica Reformata, de pe strada Mihail Kogalniceanu. Spectacolul incepe cu o prezentare a cursului la ora 18.30. Biletele se gasesc la parterul Casei de Cultura a Studentilor (la GTS International) si la Polus Center (doar joi, 23 iulie). Pretul unui bilet este de 20 lei.

– sursa, Florina Dobos, RomaniaLibera.ro
Keywords: concert, cluj, brasov, oratorium, 2009
Add your own comment
Your name:
E-mail (won't be published):